Vestel, büyük mücadeleyi 100. yıl filmiyle andı

Türkiye’nin kurtuluşunu başlatan o yolculuk film oldu. Vestel, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılının kutlanacağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir reklam filmi hazırladı. Atatürk’ün Samsun’dan başlayan milli mücadele yolculuğunun anlatıldığı filmin yönetmen koltuğuna, Sundance Film Festivali’nden ödül alan Tolga Karaçelik oturdu.

Vestel, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılının kutlanacağı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir reklam filmi hazırladı. Etkileyici sahnelerin yer aldığı film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Ülkenin işgalden kurtulması için 16 Mayıs 1919’da Bandırma vapuruyla İstanbul’dan Samsun’a hareket eden Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basar. Milli mücadeleyi başlatan bu yolculukta, gerekli teftiş ve incelemeler için Havza’ya gidilmesi gerekir. Bu yolculuk, ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle hiç de kolay olmasa da hiçbir şey Atatürk ve kurmaylarını Havza yolundan geri döndüremez. Gençlik Marşı da ilk kez o gün Atatürk’ün ağzından duyulur.

2 farklı set, 20 günlük hazırlık ve 100 kişilik ekip

Milli mücadelenin fitilini ateşleyen bu gerçek hikayenin işlendiği film, Concept reklam ajansı imzası taşıyor. Yönetmen koltuğunda Sundance Film Festivali’nden ‘Büyük Jüri Ödülü’ ile dönen Tolga Karaçelik’in oturduğu film için 20 günlük hazırlık sürecinin ardından 2 farklı set kurulurken, 100 kişilik bir ekip emek harcadı.

Editöre not: 3 yıl süren savaşlar sonunda ülkenin yabancı güçlerden arındırılmasının ardından Atatürk’ün Samsun’a varış tarihi olan 19 Mayıs günü, Ata’nın isteği üzerine ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaya başlandı. 20 Haziran 1938’de ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ adı ile milli bayramlarımız arasına katılan 19 Mayıs, 7 Mart 1981’de de ‘Atatürk’ü anma’ eklenerek ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ oldu.

REKLAMIN KÜNYESİ

Reklamveren: Vestel

Reklamveren Yetkilileri: Tunç Berkman, Feza Turunçoğlu, Cemre Aytunç Dinler, Esra Nadar, Mert Altuntaş, Özgecan Akbulut

Reklam Ajansı: Concept

Yönetici Kreatif Direktör: Kerem Özkut

Kreatif Direktör: Deniz Ergin

Yaratıcı Grup Başkanı: Kerem Şeşen

Yaratıcı Ekip: Fırat Palaz, Emre Günaydın, Bülent Ekel, Berke Gülçiçek, Kübra Çakır

Dijital İletişim Direktörü: Emrah Dalgıç

Müşteri İlişkileri Direktörü: Barış Alemdar

Müşteri Direktörü: Berna Aşkın

Müşteri İlişkileri: Serap Balaban, Beril Gırbalar

Stratejik Planlama: Tuğay Güven, İpek Kardeşler

Ajans Prodüktörü: Mert Turan, Hilal Kınalıada

Medya Ajansı: SEM, MediaCom

Yönetmen: Tolga Karaçelik

Prodüksiyon: Anima İstanbul

Müzik Eseri: Dağ Başını Duman Almış (Gençlik Marşı) (Ali Ulvi Elöve) Müzikotek

Mecra: TV,Dijital

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*