Marka yönetiminde mazerete yer yok

Sektörümüzün 30 yıllık deneyimiyle hemen her ay, bu köşede yeni bir çalışmaya yer veriyorum. Bugünlerde çılgınlaşan alanımız, SATIŞ SONRASI HİZMETLER…

Tüketici; ürün satın alırken MARKA ya olan güveni dikkate alarak tercihini yapıyor.

Bu tercihte, ürününün yıllarca kullanımı ve olası sorunda yedek parça temini ve hizmet kalitesini önemser. Biliriz…

 ——————Çizginin üstü bilinenler———————-

Peki! Ya bilinmeyenler?

Tüketici, MARKA’ya olan güveni, MARKA’yı yönetene duyar mı? Elbette… Yani herhangi bir olumsuzlukta, MARKA’yı haberdar edersem sorunum çözülür diye düşünür mü? Elbette düşünür.

Sektörel deneyimlerim bana, (hiçbir MARKA, bu sorumluluğunu üstlenmiyor, konuyu angarya görüyor) diyor. Yıllarca yaptığımız çalışmalar; sırf MARKALARIN DUYARSIZLIKLARI nedeniyle marjinal hale getirilemiyor. Yasalar; MARKAYI, MARKA SAHİPLERİ YÖNETİR, müdahale etme hakkını MARKA SAHİPLERİNE teslim eder.

Marka sahipleri, MARKAYI SAHİPLENMEZ İSE ne olur?

Marka, fırsatçıların eline geçer. Kim mağdur olur? Tüketici, Satıcı, Servis, elbette, MARKA’nın kendisi.

Geçtiğimiz günlerde, MARKA LOGOLARINI, renk ve karakterleriyle özgürce kullanarak, bir de 444’lü hat bağlatıp, özellikle internet üzerinden servis sağlayanlar hakkında, ulusal ve uluslararası yayın yapan 2 kanalın ana haber bültenlerinde haber program yaptım. Haberi, daha sonra birçok MARKA YÖNETİCİLERİNE gönderip, izlemelerini ve bu konuda bir şeyler yapılabilir mi diye bilgilendirme yaptım. Bugüne kadar dönen olmadı, bilesiniz.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın!

Hiçbir firma yetkilisi, bu konuya ne gibi katkı sağlayabiliriz, görünemeyen yüzü nedir, tüketicilere olan sorumluluğumuzda neler yapmalıyız diye sormadı bile. Peki kimler aradı? Hedef kitle kimse, o! (İllegal faaliyetlerini sürdürebilmek için)

NOT;

Bugünlerde arayanlara, “Markayı yöneten beyler rahat, siz de rahat olun.” dedim bile.

Dilsiz şeytan misali, sahiplenmeyerek kaybettiğiniz her kıymetten dolayı işsiz kalırsanız, her ay 2 Genel Müdürü maaşı kadar her ay google’a verebilen işletmeler var, haberiniz olsun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*