Philips Televizyonlarda Alexa ile Sesli komut zamanı

Ürünlerine önde gelen ses sistemi özelliklerini dahil etmek amacıyla sürekli olarak kendini yenileyen Philips TV, 2019 model tüm Android televizyonlarda Android 9 Pie İşletim Sistemi ve Alexa özelliklerini içeren Google Asistant bulunduğunu açıkladı.

Philips TV 6814 model ürün sahipleri, Alexa özelliği sayesinde kanal değiştirmenin yanı sıra ve televizyonun sesini de açabiliyor. Bu özellik; kullanıcıların ellerini kullanmadan, yalnızca sesleriyle akıllı ev cihazlarını kontrol edebilmesi ve haberleri dinleyebilmesini sağlıyor. Kullanıcıların ‘Alexa BBC kanalını açar mısın?’ ya da ‘Alexa, televizyonu oyun konsolu moduna alır mısın?’ gibi komutlar vermesi yeterli.

Kumanda üzerinde bulunan ve mavi renkteki LED uyarana sahip olan Alexa tuşuyla aktifleşen sistem, kullancılara Philips’in benzersiz Ambilight ışıklarıyla mavi animasyon efektleri sergileyerek uyumlu bir görsel şölen sunuyor.  

“Alexa’yı çok daha fazla kişiye ulaştırmak bizi çok mutlu ediyor”

Amazon Devices’in başkan yardımcısı Jorrit Van der Meulen konuyla ilgili düşüncelerini  ‘Philips TV’yle birlikte Alexa’yı Avrupa’da daha fazla kişiye sunabilmek çok mutlu bir heyecan. Kullanıcılar artık yalnızca sesleriyle televizyonlarında bulunan Ambilight özelliklerini, kanalları ve evlerinde bulunan diğer Alexa uyumlu cihazları kontrol edebilecekler. Bu büyük rahatlık” cümleleriyle ifade etti.


Tüm Philips 2019 Android TV’lerde Android 9 Pie işletim sisteminin yanında, Google Asistan’a kolay erişim sağlayan bas-konuş özellikli mikrofonlu kumanda da bulunuyor.


Android TV’lerini Alexa üzerinden kontrol etmek isteyen kullanıcılar; cihazı bir defa Philips Smart TV Ses Kontrol Özelliğiyle kurulumunu yaptıktan sonra Amazon Echo gibi Alexa uyumlu bir cihazla eşleştirerek ses özelliklerine ulaşabiliyor.

Son model Android 9 Pie işletim sisteminde yer alan Google Asistant sayesinde yalnızca kullanıcı sesiyle; gişe rekoru kıran oyunların skolarına ulaşabilmek, ışıkları kontrol edebilmek ve evdeki diğer cihazları kontrol etmek mümkün.  

Philips Android TV’lerin eski cihazlarına gelince, Android Oreo’nun mevcut Philips TV’lere entegrasyonu 2018 Aralık ayında başladı. Havadan denetim sayesinde tüm 2018 modellerinde ve bazı 2017 modellerinde 2019 yılında Android P sistemine direkt olarak geçiş olabiliyor.  

Aynı zamanda; uygun fiyatlı 6000 serisinden premium 8000 serisine kadar tüm yeni model 2019 Philips Smart TV serisinin yüzde doksanından fazlasında Dolby Vision HDR ve Dolby Atmos’la uyumlu.

5 Comments

  1. sakın almayın sonradan google anlaşmam bitti diyor ve kumandanın sesli özelliği çöp oluyor. ben 55pus9102/12 aldım pişman oldum sesli komutu iptal ettiler.

  2. Aynen öyle sakın almayın sesli algılama özelliği çöp oldu google ile anlaşması bitmiş güya ve youtube hizmeti de durduruldu sürüm uyumu değil demeye başladı youtube TV versiyonu televizyonda çalışmayacak şekilde güncelleme geldi güncellemeyi silince çalışıyordu sonra zorunlu kalıtı çalışmaz hale geldi. Şuan Philips TV’m de youtube bile çalışmıyoru sözüm ona android makine ama hiçbir işe yaramıyor çalışan uygulama yok!

  3. bizde öyle aldık ama alexa Türkçe desteği yok saçma ve kullanışsız hey alexa dediğim zaman yanıt bile vermiyor kumandadan alexa tuşuna basmam gerekiyor

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*