AĞRILI ÇOCUKLAR ‘’KODLAĞRI’’ PROJESİ KAPSAMINDA SUNNY ELEKTRONİK’İN FABRİKASINI GEZDİ

Türkiye’nin 3’üncü büyük elektronik üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükselen Sunny markası ile Türkiye’nin adını dünyaya duyuran Atmaca Elektronik, Ağrılı çocukları tesisinde ağırladı.  Ağrı Valiliği imzası taşıyan KODLAĞRI Projesi kapsamında elektronik aletlerin kodlama ve yazılımı konusunda eğitim gören çocuklar, Atmaca Elektronik’in Esenyurt’taki fabrikasında, TV ve elektronik aletlerin üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Yüzde yüz yerli üretim gücüyle Türkiye’nin adını dünyaya duyuran Atmaca Elektronik, Ağrı Valiliği tarafından hayata geçirilen KODLAĞRI Projesi’nin bir parçası oldu. Ağrı’daki okullarında ve atölyelerde kodlama ve yazılım dersi öğrenen 13 çocuk, Atmaca Elektronik’in Esenyurt’taki fabrikasını ziyaret etti. TV ve diğer elektronik cihazların üretim süreçlerini yerinde inceleme fırsatı bulan çocuklara, alanında uzman yetkililer tarafından üretim süreçleri ve merak ettikleri diğer konular hakkında bilgi verildi.

Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Ağrı Valisi Süleyman Elban’a teşekkür ederek, “Ağrı Valiliğinin başlattığı bir proje ile şu anda Ağrı ölçeğinde 50 binden fazla çocuğa temel kodlama eğitimi dersi verilmiş durumda. Bu hakikaten heyecan verici.” dedi.

Sunny olarak bu projeye destek olmak adına elimizdeki tüm mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları konusundaki imkânları sunacağız diyen Atmaca, “Bu proje kapsamında hakikaten gelecek vadeden öğrencilerin bir kısmına mümkün olduğunca elimizden gelen desteği vermek için  böyle bir programı düzenledik.” diye konuştu.

“Kendini kodlama ve yazılıma adamış çocuklara tam destek”

Atmaca, konuya ilişkin ayrıca şu açıklamada bulundu:

“Burada önemli olan bir vizyon sunmak. Ülkemizde neler yapılabildiğine dair onların ufuklarını açmak. Çocukların geleceğe dair planlarını daha sağlıklı yapmaları konusunda katkı sunmayı amaçlıyoruz. Şu anda dönemsel olarak 13 öğrenciye bu pratik eğitim verdik. Bu sayıyı gruplar halinde devam ettirerek projeye desteği sürdüreceğiz. Proje kapsamında eğitim alan çocuk sayısı 50 bini aştı. Bunlar arasında kendini kodlama ve yazılıma adamış, bunu kendine yol olarak çizmiş çocuklara destek olacağız. Bu çocukların Ağrı’da yazılım yapabilecekleri ve mühendis kabiliyetlerini geliştirecekleri bir ortamı onlara Ağrı’da sunmak istiyoruz”

“51 bin Ağrılı çocuk kodlama-yazılım öğrendi”

Ağrı İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve KODLAĞRI Projesi’nin yöneticilerinden Selahattin Bilgiç, projeye 1 Kasım 2017’de 20 bilgisayarla başladıklarını belirterek, bugüne kadar 51 bin öğrenciye kodlama ve yazılım eğitimi verdiklerini söyledi.

Bilgiç, “Şu anda 200 atölye ve 2 bin bilgisayarla projeyi sürdürüyoruz. Robotik kodlama malzemelerini vesaire de öğrencilere veriyoruz. Şu anda her sınıfta haftada 2 saat bilişim dersi veriyoruz. Hafta sonları da kurslarla, egzersiz çalışmalarıyla eğitimleri sürdürüyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*