“İş ortaklarımız her zamankinden daha fazla yanımızda durmalı„

Bu yıl 40. yılını kutlayan ve 29 yıldır sektörün içerisinde aktif rol oynayan İslam Özaltın, Gaziantep’te Bir Dünya Alışveriş Merkezleri’nin 10’un şubesini açtı. Küçük ev aletleri sektörünün büyük markalarının üst düzey yöneticilerinin katıldığı organizasyonda konuşan İslam Özaltın, daha çok destek verilmesi halinde çok daha fazla markanın ve firmanın ayakta kalabileceğinin altını çizdi.

İslam Özaltın’ı tanıyabilir miyiz? Kısaca kariyeriniz ve bugüne kadar ki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
1984 yılında Gaziantep’te doğdum. Yaklaşık olarak 29 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Bu iş bizim baba mesleğimiz. Aynı ticarethanenin içerisinde kırk yıl geçirdik. Spot beyaz eşyalar ve mobilya ürünlerle sektöre giriş yaptık. 2002 yılında Gaziantep’te sadece 2 mağazamız vardı. Markalaşarak büyümeyi hedefliyorduk. Aynı yıllarda Vestel’in limana yaklaşan ve güzel  bir yolculuğa çıkılabilecek bir yol arkadaşı olacağını düşündük. Diğer markalar hakkında da bir çalışma yaptık ancak Vestel’in bizim yapımızla daha özdeşleşeceğini düşündük. 2002 yılında Ahmet Nazif Zorlu’nun da katılımlarıyla görkemli bir açılış yaptık ve üçüncü mağazamızı faaliyete geçirdik. Bu dönemden beri de Vestel’in bayisiyiz. Kayseri, İnegöl, Ankara ve Antakya gibi illerden mobilya alıp satıyoruz. Mobilya, beyaz eşya, ev dekorasyon ürünleri ve züccaciye bir evin ayrılmaz  parçalarını oluşturuyor. Biz de bu ürünlerin hepsini Gazianteplilerle buluşturmak istedik. Gazianteplilerin bizim mağazalarımızdan içeri girdikleri zaman çeyiz konseptinde ne isterlerse
1 aydan 24 aya kadar açık hesap ve elden taksitle alıp çıkmasını istiyoruz. Altınoğlu Grup şirketimizde 6 farklı noktada Samsung ve Vestel mağazalarımız bulunuyor. Yine bu gruba bağlı Bir Dünya Alışveriş Merkezleri ve Gaziantep’in Düğün Paketçisi olarak da yine gazi şehrimizin 4 farklı  noktasında çeyiz mağazalarımız var. Bir Dünya Alışveriş Merkezleri adı altında Gaziantep’te 10’uncu şubemizi açtık. Mağazalarımız şehrin farklı noktalarında ve il merkezinde konumlanıyor. 1. yılımızda 10. mağazamızı açıyoruz. 2018 ticari ve siyasi olarak zorlu bir yıl olarak geçti. İnsanlar ne yapıyorsunuz, yatırım yapılacak zaman mı gibi tepkiler veriyor. Bütün organize sanayi bölgelerinde işten çıkarımlar mevcut. Gaziantep’in her şeyin en iyisine layık olduğunu düşündük ve bu mağazamızı açtık.

Açılış programınız nasıl düzenlendi?
Resmi açılışımıza iş dünyasından protokole, iş ortaklarımızın üst düzey  yöneticilere kadar çok sayıda kişi katıldı. Vestel A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler, Vestel A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Sayın Tarık Leoğlu, Schafer’dan Tuncay Aslan, Fakir’den Erdoğan Kalkan, Arnica’dan Fatih Bey, Stilevs’den Hayri Bey, Korkmaz’dan Faruk Korkmaz açılışa geldiler. Birçok markaların
üst düzey yöneticisini Gaziantep’te ağırladık. Açılışa özel bir kampanyamız oldu. Hiçbir şart gözetmeden 500 müşterimize 200 TL’lik alışveriş çeki verdik. Aynı akşam Gaziantep’in çok sevdiği bir sanatçı olan Latif Doğan sahne aldı. Personellerimizle el ele, gönül gönüle eğlendik.

Firma olarak bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?
Geçen yılın sonlarına doğru bir dergiye vermiş olduğum demeçte 2018 ve 2019 hedeflerimizi 9+5=14 formülü ile anlatmıştım. 9 şubemiz vardı, amacımız ise 14 şubeye yükselmekti. Bu yönde kararlar aldık. İlçelerde ve yakın illerde aynı konseptte işletmeler kuracaktık. İlerleyen zamanlarda emin adımlarla ilerleyerek bu gururu ilimize, ilçemize ve bölge halkımıza yaşatacağız.

Sektöre yönelik vermek istediğiniz bir mesaj bulunuyor mu? Aynı sektörde yer aldığınız insanlara neler söylemek istersiniz?
Her şeyden önemlisi çalışmayı elden bırakmayacağız ve her zamankinden daha fazla çalışacağız. Moral ve motivasyonumuzu en yüksek seviyede tutacağız. Çünkü moral insanın parayla satın alamayacağı bir şey. O olmadıktan sonra her şey bitiyor. Birbirinden farklı markalara çalışıyoruz.
Bunların isimlerini tek tek saymaya gerek yok. Bugün sektörün içerisinde ve özellikle de alışveriş merkezlerinde yer alan ve çok lokasyonlu işletmeleri olan arkadaşlarımız bazı sıkıntılar yaşıyor. Desteklerin bazıları geri çekildi. Bazıları ise hiç uygulanmadı. Bu durum bana göre 2-3 aylık bir durum. Bunu hayatımız boyunca olacakmış gibi yapıp bir şeylerin elimizden alınmasına izin vermememiz gerekiyor. Daha çok destek verilirse daha çok marka ve firma ayakta kalacaktır. Çünkü sektörü bırakıp gidenler yanlarında epeyce bir şey de götürüyor. Bunları ayakta tutabilmemiz lazım. Bunun için de iş ortaklarımızın her zamankinden daha fazla yanımızda durması gerekiyor. Ayrıca Dağıtım Kanalı Dergisi’ne de çok teşekkür ediyorum. Bizi kırmadınız ve buraya kadar geldiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*