27 Ekim 2022

Vestel’in mikrofiber filtreli çamaşır makinesine sürdürülebilir inovasyon ödülü

Vestel’in sürdürülebilir ürün ve teknolojileri ödüllendirilmeye devam ediyor. Vestel son olarak mikrofiber filtreli çamaşır makinesi ile Sürdürülebilir İş Ödülleri’ndeki en önemli kategorilerden ‘Sürdürülebilir İnovasyon Ürün’ ödülünü almaya hak kazandı.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından sosyal, ekonomik, çevresel konularda önemli etkiler yaratmak ve ortak geleceğimize sahip çıkan projeleri vurgulamak adına düzenlenen 9. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde kazananlar açıklandı. Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve bağımsız uzmanlardan oluşan 51 kişilik jüri kurulu tarafından yapılan zorlu değerlendirme sonucunda, yarışmanın en önemli kategorilerden biri olan “Sürdürülebilir İnovasyon – Ürün”de Mikrofiber Filtreli Çamaşır Makinesi ile birinciliğe layık görüldü. 

Mikrofiber filtre özellikli çamaşır makineleri; yıkama sırasında çamaşırlardan kopan çok küçük boyuttaki sentetik fiber özellikli parçacıkların çamaşır yıkama işlemi sonunda tahliye işlemi ile birlikte doğaya karışmasını engelleme amacıyla geliştirildi. Yıkama işlemi sırasında makine içerisinde bulunan su, çamaşır makinesinin kapısında bulunan filtreden geçiyor ve suyun içinde bulunan, doğada çözülemeyen fiber parçacıklar bu filtre tarafından tutuluyor. Vestel’in AR-GE ve inovasyon yetkinlikleriyle geliştirdiği Mikrofiber Filtreli Çamaşır Makinesi, daha sürdürebilir bir dünya inşa edilmesi için yapılması gereken değişime liderlik ediyor.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Arzum Shake'N Take Neo Maxi ile blenderlar boyut değiştiriyor
Bosch’un “EcoClean” özellikli fırınlar kendi kendini temizliyor
Pandeminin etkisi 2021 yılının ilk 6 ayında devam edecek
Teknoloji ve inovasyon her zaman ilk hedefimiz olacak
Kahve makinesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?
İzmir Ticaret Odası 26. Elektrikli Ev Aletleri Komite Başkanı Orhan Şenses: “Tasvip etmediğimiz ama stok yapmanın para kazandırdığı bir yıl geçirdik”