31 Mayıs 2024

TÜRKBESD üye sayısını artırarak büyüyor

Türkbesd sektörel verileri içeren aylık raporunu açıkladı.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer raporla ilgili açıklamasında pandemi döneminde sağlığa odaklanan sektörün son hızla üretim ve pazarlama çalışmalarına devam ettiğini belirtti: "

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği olarak içinden geçtiğimiz olağanüstü pandemi koşullarında sağlığımıza odaklanarak artan ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaya gayret ediyoruz.

2021 yılına sektör olarak iyi bir başlangıç yaptık, Ocak ayındaki olumlu seyir Şubat ayında da sürdü. 6 ana ürün grubunda yaklaşık 795.000 adet ile bir önceki yıl aynı döneme göre iç satışlarımızı %42 oranında artırdık. Aynı dönemde ihracatımız %19, üretimimiz de %29 oranında arttı.

Ocak-Şubat ayı 6 ana üründeki iç çatışlarımız ise bir önceki yıla göre %50 oranında artmış oldu. Yılın ilk iki ayı itibariyle toplam satışlarımız (iç satış+ihracat), bir önceki yıl aynı dönemle kıyaslandığında 6 ana üründe %25 oranında artarak 5,5 milyon adete yaklaştı. Bildiğiniz üzere Derneğimiz tüzüğünde yaptığı değişiklik sonrası üretici olmayan firmalar ve Küçük Ev Aletleri firmalarını da kapsayacak şekilde üye sayısını artırarak büyüyor. Son olarak TÜRKBESD ailemize Miele ve Groupe SEB’in katıldığını duyurmaktan memnuniyet duyarım. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olarak pandemi döneminde de öncü uygulamalarla diğer sektörlere örnek olmayı ve ülkemiz için değer yaratmayı umuyoruz."

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz;

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Samsung KBIS 2025’te akıllı ekranlarla donatılan AI ev cihazlarını sergiledi 
Fakir Hausgeräte’nin “Profi Kahve Makineleri” yeni yıl için hazır
2022 yılı sonu itibarıyla servislerimizin 60’ını deneyim merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz
Akıllı evler güvenliğimizi ne kadar tehdit ediyor?
Kışa Arzum Maxthon dikey mutfak robotu ile hazırlanın
Bosch’tan alışveriş merkezleri için entegre güvenlik konsepti