21 Şubat 2022

Gloria Jean’s Coffees Türkiye’den önemli bir adım

Türkiye pazarına giren ilk gurme kahve markası Gloria Jean’s Coffees, Kasım ayı itibariyle Türkiye genelindeki tüm mağazalarında ilk kez karton pipet uygulamasını hayata geçiriyor.

Gloria Jean's Coffees, Türkiye genelinde bulunan 74 mağazasında, tüketicilerin tercihlerini “Doğa Dostu” karton pipetlerden yapması yönünde adım atıyor. Ekosisteme büyük zarar veren plastik pipet kullanımını azaltmayı amaçlayan Gloria Jean’s Coffees, karton pipet uygulaması ile yıllık 45 kilogram plastik atığın okyanuslara ve toprağa karışmasının önüne geçecek.

Sektöre zincirleme katkı sağlayacak

Avustralyalı kahve zincirini sıfır mağazayla alan ve konsepti yeni baştan yaratan Gloria Jean’s Coffees’in Türkiye CEO’su Mehmet Dinçerler, şunları söyledi:

“Okyanuslara her sene 9 milyon ton plastik atık bırakılıyor. Türkiye’den denizlere karışan plastik atık miktarı ise yıllık 50 bin tonun üzerinde. Türkiye, plastik kirliliğiyle mücadele yönünde son dönemde ciddi adımlar attı. Gloria Jean’s Coffees olarak, Türkiye’de bulunan 74 mağazamızda karton pipet kullanımını teşvik etmek amacıyla önemli bir karar aldık. Bu karar ile sektöre zincirleme bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. ” dedi.

7 yılda 74 mağazaya ulaşan Gloria Jean’s Coffees,Türkiye toplam mağaza sayısını 100’e çıkararak 2020’de yüzde 30’luk bir büyüme elde etmeyi hedefliyor. Bu büyüme ile 250 kişiye daha istihdam sağlamayı amaçlıyor.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Fakir Hausgeräte, HEPA 13 filtreye sahip ilk şarjlı dikey süpürgesi Bolt ile temizlikte fark yaratıyor
Türk Kahvesi aslında çok güçlü bir marka. Ancak biz markanın gücünü yeni idrak ettiğimizi düşünüyoruz
Arçelik Hatay'da kurduğu çağır merkeziyle bölgede istihdamı destekliyor
LG, Ankara’da bir brandshop daha açtı
Kahve, Makine (-25 +25 YIL) = 50 Yıla Bakış
Müşterilerimizi memnun etmek için kendimizle yarışıyoruz