2 Ocak 2023

Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer: “İnovatif ürünlerin öne çıkacağı bir yıl olacak”

Pandeminin yoğun etkisinin azaldığını gördüğümüz 2022’de ülkemiz ve dünya genelinde yaşanan ekonomik duruma karşın beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörlerindeki ihracat, geçen yılki seviyesinin de üzerine çıkardı.

Pandeminin yoğun etkisinin azaldığını gördüğümüz 2022’de ülkemiz ve dünya genelinde yaşanan ekonomik duruma karşın beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörlerindeki ihracat, geçen yılki seviyesinin de üzerine çıkardı. Oransal olarak çok büyük bir artıştan söz edemesek dahi mevcut ortamda kurdaki dalgalanmaları da göz önüne aldığımızda tamamladığımız yılın da sektörümüz açısından olumlu bir seyir izlediğini söyleyebilirim. Tüketicilerin günlük yaşam alışkanlıklarının önemli bir kısmında elinin altında olan ürünlerimizin yurt içi satışlarında ise az da olsa bir düşüş yaşandı. Ancak sektördeki ürün yelpazesini genişletmeye yönelik çabalar ve tüketicilerin hayatını kolaylaştıran yeni ürünler, yerli tüketimi olumlu etkileyen bir rüzgar da yarattı.

Türkiye, küçük elektrikli ev aletleri sektöründe global düzeyde etkin bir oyuncu. Bu nedenle beklentilerimiz 2023’ün de sektörümüz açısından cirosal ve satış adedi bazında büyümenin yaşanacağı bir yıl olacağı yönünde. Özellikle inovatif ürünlerin öne çıkacağı, e-ticarete yapılan yatırımların meyvelerinin alınacağı bir yıl olacağını düşünüyorum.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

İyi bir kahve hazırlamak
Samsung Neo QLED 8K TV’ler ile büyüklük değişmiyor, dönüşüyor
LG, CES 2022’de birçok farklı dalda inovasyonları ile ödüller kazandı
Sağlıklı yaşam trendlerine teknolojik dokunuşlar…
Teknosa, mağazalarında akıllı ev kurdu
Kahve Dünyası kışa için farklı lezzetler hazırladı