Antik Dünyanın Tüccarları – Macera Atlası

Uzun yıllar dayanıklı tüketim malları sektöründe profesyonel yöneticilik yapan Aytimur Uzun, ilk kitabı “Antik Dünyanın Tüccarları - Macera Atlası” ile farklı bir dünyaya yolculuk yapıyor. Farklı tarihsel ve arkeolojik bilgilerim, bir baba ve oğulun maceraları eşliğinde okuyuculara ulaştırılıyor.

Platanus Yayınları Şubat 2021 tarihinde yayınlanan kitap, bir öykü gibi derlenerek, kayak bilgilerle okuyucuyu tarihsel bir yolculuğa çıkartıyor. Antik dünyada tüccarlarla birlikte şehirler ve ülkeler arasında dolaşarak o dönemin kültürel yapısına yakından tanıklık ediliyor. Öykünün en ilginç noktalarından biri dönemin kraliçelerinden birinin ölmesiyle birlikte yanındaki tüm yardımcı ve hizmetkarlarının onunla birlikte diri diri mezara kapatılması ve üzerlerinin toprakla örtülmesi.

Kitabın yapısını oluşturan öykü, bizlere aynı zamanda bir baba ve oğlun günlük deneyimlerini, yaşam tecrübelerini hemen herkese ders verir nitelikte öğütlere çeviriyor. Sanki binlerce yıl önce meydana gelen olaylar bugün insanları içinde geçerliliğini koruyor. Kitabı okurken Anadolu’da çok sayıda kenti gezerek farklı medeniyetlerin yaşamlarına şahit okluyor, oraları gezmek istiyor ve merak ediyorsunuz.

Kitabın yazarı Aytimur Uzun, bu macerayı kaleme almasındaki en büyük amacın içerisinde bulunduğumuz muhteşem medeniyet coğrafyasını ve bu coğrafya içerisinde gerçekleştirdiği yolculuğu herhangi bir kronolojiye bağlı kalmadan kaleme almak olduğunu söylüyor: “Amacım okurları, önemli kaynaklardan toparladığım ve araştırmalarım sonucunda eklediğim bilgiler içerisinde küçük bir maceraya çıkartmak. Bir kitapta okuyunca sevinmiştim; “doğuştan yazar olmak diye bir şey yoktur, yazdığını ısrarla yazmaya devam ettiğinde yazar olursun. Kitabımın başından sonuna kadar bu cümlenin motivasyonu ile ilerlemeye çalıştım. Bu ilk kitabımın hazırlanmasında kaynak teşkil eden yayınlar kitabın sonunda yer alan kaynakça bölümünde verilmiştir.”

Aytimur Uzun kimdir?

Arkeolog Aytimur Uzun, 1962’de Samsun’da dünyaya geldi. İlk,orta ve lise eğitimini aynı kentte tamamladı. Atatürk Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. 1990 yılında dayanıklı tüketim sektörüne giriş yaptı ve Auer firmasında işe başladı. Ardından sırası ile Bisan ve Bianchi firmalarında Satış Şefliği, Interspor’da Voit markasında DTM Grubu Başkan Yardımcılığı, Aslı Bisiklet ve Giant Bisiklet’te Satış ve Pazarlama Müdürlüğü yaptı. Ardından Cycleurope’de Satış Müdürlüğü yaptı. 30 yılı aşkın profesyonel sektör deneyimine sahip olan Uzun,  2020 yılı ekim ayında emekli oldu. Okuma, araştırma ve yazma çalışmalarına devam eden Uzun, medeniyet coğrafyasında gerçekleştirdiği yolculukları, herhangi bir kronolojiye bağlı kalmadan “Antik Dünyanın Tüccarları – Macera Atlası” isimli kitabında kaleme aldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*