2021 yılını büyüme yılı olarak belirledik

Simfer Pazarlama Müdürü Aslı Aydoğdu

2020 yılı hem ülkemiz hem de dünya için oldukça zor geçti. Covid 19 ile yaşamayı öğrendiğimiz ve en önemlisi de tüm iş planlarımızı yeniden organize ettiğimiz bir yıl oldu. Öncelikle tüm markalar gibi biz de virüse karşı tüm önlemlerimizi aldık, fabrikalarımızda üretim proseslerini, belirli bir süre içinde Covid 19 önlemlerine göre adapte ettik. İş ortaklarımızın, tüketicilerimizin ve personelimizin sağlığını her şeyin üstünde tutarak TSE Covid- 19 Güvenli Üretim Belgemizi aldık ve üretimlerimize daha güçlü şekilde devam ettik. Her türlü zorluğa rağmen üretim kapasitemizi artırmayı ve ürün gamımızı genişletmeyi başardık. 2020 adet ve ciro bazında büyürken pazar payımızı da biraz genişletmiş olduk.

Nisan ve Mayıs aylarına baktığımızda ülkemiz ve dünyada alınan tedbirler kapsamında kapasite kullanım oranlarımız oldukça aşağı seviyelerde gerçekleşti. Buna rağmen Türkiye’de pandemi döneminde insanların eve kapanması ve mutfakta geçirilen sürenin artması iç piyasa satışlarımıza olumlu yansıdı. Burada tabii ürünlerimizin kalitesi, tüketicideki güçlü marka algımızın etkisi de çok büyük. Pandemi sürecinde Ar-Ge’ye, kaliteye ve müşteri memnuniyetine odaklanan markalar krizi fırsata çevirmeyi başardı.

Grup olarak, güçlü yönlerimizin farkındayız, zayıf olduğumuz alanlar için de stratejilerimizi belirledik. 2021 stratejimizde fırsat ve tehditleri daha ön plana çıkardık ve yol haritamızı bu ana unsurlar üzerinden belirledik. İnovasyon odaklı çalışmalarımız, üretim kapasitemiz ve yeni pazarlara girişimiz ile 2021 yılını büyüme yılı olarak belirledik.

Simfer Grup olarak son 10 yıl içerisinde 100 Milyon doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. 60 milyon dolar civarında bir yatırım bütçesine sahip Kayseri Serbest Bölge’de faaliyet gösteren fabrikamız tamboy ve ankastre fırınlar, davlumbaz, ocak ve soğutucu grubu ürünlerin imalatını gerçekleştiriyor. Bu tesisimiz sayesinde hem kapasitemizi artırdık hem de ürün yelpazemize derin dondurucu ve soğutucu grubu ürünleri dahil ettik. 2021 yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterdiğimiz alanın bitişik parselinde bulunan 200.000 metrekare büyüklüğünde ki arsayı satın aldık. Burayı orta vadeli planlamalarımızda 400.000 metrekare alan üzerine kurulu bir üretim üssü haline getirmeyi hedefliyoruz.

43 yıl önce Kayseri’de başlayan yolculuğumuz her yıl gücüne güç katarak devam ediyor. Güçlü sermaye yapımız, cesur yatırımlarımız ve dinamik ekip arkadaşlarımızla bugün 152 ülkeye ihracat yapmanın gururunu yaşıyoruz. 2021 yılı bizim için yurt içi ve yurt dışı pazarlarda yeni anlaşmalara imza atacağımız, yeni ürünleri sahaya sunacağımız, tam gaz büyümeye devam edeceğimiz bir yıl olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*