Bölgeye giden 77 kişilik Arçelik Arama Kurtarma Ekibimiz, 20 vatandaşımızın enkazdan kurtarılmasına destek oldu

Arçelik

Firma olarak deprem bölgesinde ne tür yardım ve desteklerde bulundunuz?

Arçelik olarak çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği deprem felaketinin ardından en önemli önceliğimiz depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları oldu. İlk andan itibaren harekete geçerek arama kurtarma çalışmalarına ve acil ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmaya çalıştık. Afetin hemen ardından bölgeye giden 77 kişilik Arçelik Arama Kurtarma Ekibimiz, 20 vatandaşımızın enkazdan kurtarılmasına destek oldu. Bayilerimiz, yetkili servislerimiz ve çalışanlarımızın olağanüstü özverili çalışmalarıyla tüm imkanlarımızı seferber ederek hızla yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık. AFAD ile koordinasyon halinde çadır, gıda, battaniye, kıyafet, ısıtıcı ve jeneratörün aralarında olduğu çok sayıda yardımı bölgeye teslim ettik. Enerji ihtiyacını karşılamak üzere mobil güneş panellerimizi de afet bölgesine sevk ettik. Bayilerimiz ve yetkili servislerimizle depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olacak, hayatlarını kolaylaştıracak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Eski çamaşır makinelerinin tamburlarıyla yaptığımız sobalarımız dış mekanlarda ısınma için kullanılmaya başlandı. İnovasyon ve IT ekiplerimiz bu süreçte bölgede ihtiyaç duyulan koordinasyon, istihbarat, talep yönetimi ve saha araç takibi için hızlı bir şekilde devreye girecek bir cep telefonu uygulaması hazırladı. Depremzede vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz Arçelik Sabit Destek Noktaları’nda çamaşırhane ve mutfaklar kurarak sıcak yemek ve temiz kıyafet ihtiyacına destek olmaya çalışıyoruz. Antakya’da kurulan sahra hastanesine soğuk zincirin sağlanması ve ilaçların korunması için buzdolaplarının teslimatını yaparak montajlarını gerçekleştirdik. En acil ve önemli ihtiyaçların başında barınma geliyor. Koç Topluluğu şirketleri ile gösterilecek bölgelerde sosyal imkanları da barındıracak şekilde konteynerlardan oluşan geçici yaşam alanları hayata geçiriyoruz. Bölgedeki ihtiyaçlar günden güne değişiyor. Güncel ihtiyaçların tespiti ve karşılanması için saha çalışanlarımız, sivil toplum kuruluşları ve bölge yetkilileri ile sürekli iletişim ve iş birliği içinde çalışıyoruz.

Depremden şirket olarak nasıl etkilendiniz? Maddi – manevi kayıplarınız neler oldu?

11 ilimizi sarsan bu deprem felaketi birçok iş arkadaşımızı bayi ve yetkili servislerimiz ile ailelerini etkiledi. Bölgede çok sayıda can kaybına ve hasara yol açan felaketin yaralarını sarmaya odaklanmış durumdayız.

Şirket olarak bu dönemde nasıl organize oldunuz?

Tüm çalışanlarımız deprem bölgesine yardım etmek için seferber oldu. Arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye ilk ulaşanlar arasındaydı. Koç Topluluğu bünyesinde oluşturulan Kriz Yönetim Merkezi koordinasyonunda, bakanlıklar ve AFAD’ın direktiflerinde bayilerimiz, yetkili servislerimiz ve çalışanlarımızla birlikte afetzedelere destek vermeye başladık. Yardımlarımızı hızla ulaştırabilmek adına AFAD iş birliği ile Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş olmak üzere 3 ilde Lojistik Koordinasyon Merkezleri kurduk. Bu süreçte Arçelik’in tüm markalarından ve dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarımızdan da destekler ulaştı. Ekiplerimiz arasında koordinasyonu artırarak deprem bölgesinde sahada yer alan arkadaşlarımızla sürekli iletişim halinde kalarak, yardım çalışmalarını en iyi şekilde yönetmeye çalıştık. Satış ve pazarlama ekiplerimizle afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımızla ve çalışanlarımızla bir araya geldik. Yardım çalışmalarını yerinde inceledik. Böyle dönemlerde birlikte olmak kenetlenmek her zamankinden daha da kıymetli. Felaketin ardından birçok arkadaşımız gönüllü çalışma istediğini iletti. Arama kurtarma ve ilk yardım eğitimleri ile gönüllü çalışanlarımızdan oluşan ekibimiz daha da büyüyecek.

Önümüzdeki dönem için şirket stratejilerinizde ne tür değişiklikler olacak?

Çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Şirket olarak tüm gücümüzle deprem bölgesinin yeniden yaşanır hale getirilmesine ve depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklanacağız. Fayda odaklı şirket vizyonumuzla bölge için projeler hayata geçireceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*