19 Mart 2020

Corona virüs derin dondurucu satışlarını arttırdı

Tüm dünyayı ayağa kaldıran corona virüs salgınının Türkiye'de de görülmesi ve yetkililerden ard arda gelen “Evden çıkmayın!” uyarıları sonrası insanlar alışveriş için marketlere akın etti. Sürecin ne kadar devam edeceğinin bilinmemesi üzerine özellikle gıda ürünlerinin temini için seferber olan vatandaşlar rafları boşalttı, kasalarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Simfer Türkiye Pazarlama Müdürü Aslı Aydoğdu, son dönemde derin dondurucuların satışlarında artış olduğunu belirtirken, insanların virüsten etkilenme, sokağa çıkma yasağı, ürün temininde yaşanabilecek sıkıntılar, ürünlerin fiyatlarının yükselmesi gibi endişelerinin artmasıyla birlikte gıda alışverişlerinde ihtiyaç fazlası alımlar yaptığını, sonrasında yaptıkları alışverişleri saklamak için derin donduruculara yöneldiğini satış adetlerinden ve sahadan gelen taleplerden gözlemlediklerini belirtiyor.

Aydoğdu, artan talep karşısında yeterli stoklarının bulunduğunu, doğabilecek olağanüstü talebe karşı bile üretim kapasitelerinin bunu karşılamaya hazır olduğunu ancak yine de virüs nedeniyle yaşanan sürecin kısa zamanda normale dönmesini temenni ettiklerini iletti.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Kärcher’den tüketicilerine daha güvenli ve konforlu hizmet için yeni bir iş birliği yaptı
Philips TV, Bowers & Wilkins işbirliğiyle üretilen iki yeni OLED+ modelini tanıttı
Müşteri deneyimi değişiyor
Doğru ankastre kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
IFA 2019 HAIER, nesnelerin interneti ekosistemini ve bünyesindeki markalarıyla farklılaşan ürünlerini yenilikçi kullanıcı deneyimi ile görücüye çıkarıyor
Türkiye klima pazarı akıllı teknolojiler ile fark yaratıyor