BEYPER yeni üyelerini kabul etti

DT ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği (BEYPER) 27 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirdiği organizasyonla yeni üyelerini kabul etti. Farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdüren 87 Arçelik bayi BEYPER üyesi oldu ve sertifikalarını aldı. Düzenlenen organizasyona derneğin yönetim kurulu üyeleri ve bayilerin yanı sıra beyaz eşya sektörünün önemli firmalarının üst düzey yöneticileri de katıldı.

Sektöründe faaliyet gösteren bayilerin ve tüccarların gelişimine ve güçlenmesine katkı sağlamak, caddelerde ve AVM’lerde bulunan geleneksel bayiliğin ve mağazacılığının avantajlarını duyuracak ortamlar hazırlamak ve tanıtmak amacıyla faaliyetlerine başlayan BEYPER büyümeye devam ediyor. Son olarak 87 Arçelik bayisinin katılımıyla üye sayısını artıran dernek, beyaz eşya sektörü için önemli çalışmalar yapmayı da sürdürüyor. Toplantıya katılan bayiler katılım sertifikaları aldılar ve dernek üyesi oldular. Toplantıya sektörün önde gelen isimlerinden BSH Bosch Türkiye Direktörü Semir Kuseyri, BSH Profili Türkiye Direktörü Mustafa Işkıncı, Uğur Şirketler Grubu Yurtiçi Satış Direktörü Erdoğan Ulaş, Uğur Şirketler Grubu Marmara Bölge Müdürü Nezahat Derelioğlu, Uğur Şirketler Grubu alan Yöneticisi Ayhan Derelioğlu, BSH Siemens Bölge Müdürü Seyhan Köroğlu, BSH Bosch Bölge Müdürü Mustafa Akgeyik, BSH Bosch Alan Yöneticisi Osman Ceylan, Silverline Türkiye Satış Müdürü Levent Malkoç da katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını BEYPER Başkanı Ali Yıldız yaptı. Dernek olarak 2020 yılının ilk organizasyonunda yeni üye katılımlarının olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Yıldız, derneğin bu yolla giderek büyüyeceğini ve geleceğe dönük daha sağlam adımlar atacağını söyledi: “Yeni üyelerimizle birlikte daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Beyaz eşya sektörünün sorularını dile getirmek ve birlik olarak çözmek amacıyla kurulan derneğimiz son yıllarda önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarda hep birlikte, tek elden hareket etmek ve sorunlarımızı dile getirmek daha hızlı çözüme ulaşmamızı sağlayacaktır.” Beyaz eşya sektörünün şu andaki en önemli sorunlarının  internet satışlarının toptan fiyatların altında olması , banka komisyonlarının yüksek olması, banka ek taksitlerinin kısa olması , KDV ve ÖTV indirimlerinin olmaması  ve yetişmiş eleman ihtiyacı  gibi  sorunların  olduğunun altını çizen  Yıldız, bunların çözülmesi noktasında derneğin çalışmaları olduğunu aktardı. Özellikle sektöre kalifiye satış elemanı yetişmesi için hizmetler sunacak Perakende Okulu konusunda da çalışmaları olduğunu belirten Yıldız, hep birlikte çözüm için stratejiler üretilmesi gerekliliğini vurguladı: “Sektörün önemli ve büyük kurumlarından derneğimize olan destek artıyor. Son olarak Arçelik bayilerinin aramıza katılması ile ailemiz daha da büyüdü. 87 yeni arkadaşımız bugün katılım sertifikalarını aldılar. Farklı firmalardan da yeni katılımlar olacak. Burada hep birlikte çalışarak, yeni fikirleri ve görüşleri de aramıza katarak büyümeye ve daha iyi işler çıkarmaya devam edeceğiz. Kapımız her türlü görüşe açık. Tüm stratejilerimizi birlikte belirleyeceğiz. Biz BEYPER olarak Türkiye Perakendeciler Federasyonu’na da üyeyiz. Çok güzel çalışmalar yapılıyor orada da. Onların sunduğu avantajlardan bizler de faydalanıyoruz. Örneğin elektrik indiriminden faydalanabilirsiniz.”

Beyper Başkanı Ali Yıldız
Beyper Başkanı Ali Yıldız

“Birlikte hareket etmek çok önemli”

Konuşmasında derneğin yaptığı çalışmalardan örnekler veren Yıldız,  yaklaşık 2 yıl önce İstanbul’da birkaç AVM’de gerçekleştirdiğimiz faaliyet ile önemli sonuçlar elde ettiklerini söyledi. AVM’ler de mağaza sahipleri olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmada birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunda gördük. Yaptığımız bu çalışma sonucu devlet ertesi günü bir kanun çıkartarak   AVM’ ler de ki kiraların döviz cinsinden TL ye çevrilmesini sağlamış olduk. Beyaz eşya sektörü olarak yüksek sesle ve tek bir ağızdan sorunlarımızı söylemeliyiz. Bu şekilde uzun yıllar sektöre hizmet ederek istediğimiz sonuçları elde edebiliriz. Geçen ay İzmir’de gerçekleştirdiğimiz ve İzmir Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği’nin davetiyle yapılan bir toplantı oldu. Burada “Herkes Kendi İşini Yapsın” dedik. Bu sloganı çok beğendik. BEYPER olarak bunun yanındayız. Bu uygulamanın bütün ticaret odalarında olması için çalışmaları sürdüreceğiz. Sektörümüzü korumak için elimizden geleni yapacağız.”

Toplantıda ikinci konuşmayı Bosch Türkiye Direktörü Semir Kuseyri yaptı. Beyaz eşya sektörünün büyük değişimler içinde olduğunun altını çizen Kuseyri, her zaman geleneksel bayi kanalının devamlılığından yana olduğunu söyledi. Özellikle Anadolu’da bu kanalın daha farklı şekilde uzun ömürlü olduğunu söyleyen Kuseyri, internet ortamının sektörü büyük ölçüde etkilediğini belirtti: “Bayi kanalının sürekliliği tüm sektör için çok önemli. Bayilerin güçlü olmaları, sektörün üretici firmaları için de itici bir güç oluyor. Mevcut mağazalar var pazarda. Çok güzel ve şık mağazalar var. Yeni yapılanmalar da mevcut. Geleneksel kanalın daha da güçlenmesi ve güzelleşmesi gerekiyor. Burada hepimize düşen önemli görevler var.”

Bosch Türkiye Direktörü Semir Kuseyri
Bosch Türkiye Direktörü Semir Kuseyri

İTO 66. Nolu Meslek Komitesi Başkanı Süleyman Nuri Ünal ise konuşmasında, Ticaret Odası bünyesinde beyaz eşya sektörü özelinde yapılan çalışmalardan genel olarak bahsetti. Mesleki örgütlerden aldıkları tüm bilgileri ve geri dönüşleri değerlendirdiklerini söyleyen Ünal, sektörün toptan gelişimi ve daha iyi noktalara gelmesi için birliktem adım atılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda söz alan beyaz eşya sektörünün önemli oyuncularından Uğur Soğutma’nın Genel Koordinatörü Erdoğan Ulaş ise BEYPER’in sektör için önemine değinerek yapılan tüm çalışmaların arkasında olduklarını ve desteklediklerini ifade etti.

Silverline Satış Müdürü Levent Malkoç ise düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşlarının sektörler için çok önemli olduklarını vurgulayarak atılacak tüm adımlarda birlikte olunması gerektiğini söyledi. Bayilerin BEYPER üyesi olmasının tüketicilerin sektörel anlamdaki güvenini artıracağını açıklayan Malkoç, mağazalarda logo olmasının itibarı son derece çoğaltacağını vurguladı.

Uğur Soğutma Genel Koordinatörü Erdoğan Ulaş
Uğur Soğutma Genel Koordinatörü Erdoğan Ulaş

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*