Turan Salmanlı 8. Bilişim Semineri’nde deneyimlerini paylaştı

Bu yıl IEEE Dumlupınar Topluluğu tarafından 8’incisi düzenlenen Bilişim Semineri 28 Eylül 2019 Cumartesi Günü gerçekleştirildi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl toplamda 10 konuşmacı katıldı. Katılımcılar iş ve staj fırsatları yakalamanın yanı sıra katılım belgesi sahibi de oldu. Etkinlik kapsamında sürpriz çekilişler ile birlikte moderatör oturumu ise büyük ilgi gördü.

10 konuşmacı, 500’ün üzerinde katılımcı

IEEE Dumlupınar Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik bu yıl 500’ün üzerinde katılımcısıyla dikkatleri üzerine topladı. Dumlupınar Üniversitesi İİBF AMFİ- ‘de gerçekleştirilen etkinlikte Fatma Özdemir, Cem Çerçioğlu, Burak Selim Şenyurt, Hakan Acar, Akif Yaldır, Perçin İmrek, Alper Gerçek, Nuran Özdemir ve Turan Salmanlı konuşmacı olarak yer aldı.

“Girişimcilik insanın içinde hep vardır”

Konuşmacılar arasında yer alan AKSAL Elektronik ve Bilişim Ltd. Şti. kurucusu Turan Salmanlı, ticarete çocukluk döneminden beri ilgili olduğunu, girişimciliğin insanın içinde olduğunu ve sonradan hissedilen bir duygu olmadığını ifade etti. 1988 Bakü doğumlu Salmanlı, üniversite yıllarında “Yabancı Uyruklu Öğrenciler Topluluğu’nu” kurarak Starbuck ile sponsorluk görüşmeleri yaptığını, bu görüşmelerin sonucunda ise Starbuck’ın topluluğu kahve sponsoru olduğunu belirtti. 2006 ve 2008 yılları arasında çeşitli organizasyonlarda ve kongrelerde farklı görevler üstlenen Salmanlı, akabinde kendi organizasyon şirketini kurdu. 2011 yılında ucuztelefoncu.com girişimiyle adından söz ettiren Salmanlı, perakende ve toptan satış noktasında aktif rol oynadı. Bu dönemin ardından Rönesans Holding, Hekim Holding ve Fenerbahçe SK gibi önemli kurumsal müşteriler kazandığını ifade eden Salmanlı, bu başarısını sosyalleşmeye ve sahada aktif rol almaya borçlu olduğunun altını çizdi. Büyük kurumsal yapılar ile iş birliğinin ardından zincir marketlerde de ürün satmaya başladığını ifade eden Salmanlı, 2014 yılından bu yana Hepsiburada.com, CarrefourSA, Samsung, Vestel, Arçelik, Altus, Beko, Sunny, Bosch, Siemens ve Silverline markalarının yetkili toptancılık görevini yürüttüğünü de ekledi. Katılımcılar ile girişimci ekosistemi ve iş geliştirme faaliyetleri hakkında bilgisini ve deneyimlerini paylaşan Turan Salmanlı’ya katılımcılar tarafından büyük ilgi gösterildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*