Dyson V11™ kablosuz süpürge sağlıklı yaşamı evlere taşıyor

Türkiye’de yaşayan en az 60 milyon insan [1] (TMMOB, 2019) kirli hava soluyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kirli havada bulunan partiküller; inme, akciğer kanseri ve kalp hastalığı gibi hastalıklar nedeniyle gerçekleşen ölümlerin üçte birine sebep olabiliyor.

Hayatımızın yüzde 93’ü kapalı mekanlarda geçiyor. Bu nedenle iç mekan hava kalitesi de, dışarıdaki hava kalitesi kadar büyük önem taşıyor. (Koydemir, 2013). Mikroskobik parçacıklar insan gözüyle görülemediği ancak ciğerlerimize nüfuz edebildiği için iç mekandaki hava kirliliğini tespit etmek her zaman daha zor oluyor.  

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 yılında yaptığı araştırma sonucuna göre dünyada her 10 kişiden 9’u kirli hava soluyor (World Health Organization, 2018). Çocuklar ve yaşlılar gibi zayıf bağışıklık sistemine sahip olanlarsa daha yüksek risk altında olduğundan, iç mekan hava kalitesini korumak ve havayı temiz tutmak daha büyük önem taşıyor.

Dyson V11™ kablosuz süpürge; toz, alerjen ve bakterileri yok ederken Dyson Pure Hot+Cool™ hava temizleyici de alerjen ve zararlı maddeleri tespit ederek 0.1 mikron küçüklüğündeki zararlı partiküllerin yüzde 99.95’ini hapsediyor. Böylelikle en çok vakit geçirdiğimiz evlerimiz, ofislerimiz ve sınıflarımız fiziksel ve zihinsel sağlığın ilk adımı olan temiz havaya kavuşuyor.

Dyson V11™ kablosuz süpürge güç ve çalıştırma süresini akıllı bir şekilde optimize ediyor

Dyson V11 ™ kablosuz süpürge; 315 mühendis, 32.500’den fazla prototip ve on yıldan uzun süren geliştirme çalışmalarının sonucunda tasarlanan kablosuz süpürge ve dijital motorun bir sonucu olarak ortaya çıktı. Süpürgede bulunan sistem, hücre kapasitesini ölçüyor ve zamanla ne kadar kullanıldığının algoritmasını hafızasına alıyor. Zemin tipini, temizlik modunu ve başlığı  hesaplayarak geri kalan çalışma süresini kendisi buluyor. 


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*