31 Mayıs 2024

Döviz istikrarı korunursa 2022 yılı bizim açımızdan iyi geçer

Mehmet Özmen - Kocaeli / Gölcük

2021 yılı sonu itibarı ile yıllık satışlarınızı, pandemi sebebi ile tüketiciler nezdinde ortaya çıkan talep artışlarını ve kur artışı ile doğan fiyat istikrarsızlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

2021 yılında beyaz eşya sektörüne yönelik dengesiz bir talep oluştu. Müşteri nezdinde arz dengesizleşti. Ayrıca yaşanan çip krizi ile birlikte özellikle bulaşık makinelerinde sıkıntı yaşadık. Ancak diğer ürünlerde tedarik sıkıntısı yaşadığımızı düşünmüyorum. 2021 yılında satışlarımızın stabil seyrettiğini ifade edebilirim.

2022 yılında sizleri bekleyen fırsat ve tehditler nelerdir? Yeni yıldan genel olarak beklentileriniz nelerdir?

Dövizdeki dalgalanma ve fiyat istikrarsızlığı 2021 yılında satışlarımızı olumsuz etkiledi. Firmalar zaman zaman satışı durdurdu. Müşteriler ise panik alımları yaptı. Döviz istikrarı korunduğu takdirde 2022 yılının bizim açımızdan iyi geçeceğini ve satışlarımızın artacağını düşünüyorum.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Arzum’la pratik ve lezzetli ızgaralar hazırlaybilirsiniz
Beko’nun 2 ürünü Time dergisinin “Dünyanın En İyi Buluşları” listesine girdi
Arçelik 8 yılda 10 milyon hanenin günlük tüketimine eşdeğer su tasarruf sağladı
Hayalet ağlardan geri dönüşümle beyaz eşyalar üretilecek
2019’da 8 yeni mağaza
LG’nin GHG emisyonlarını azaltma hedefi İklim Uzmanı SBTi tarafından onaylandı