31 Mayıs 2024

2022 yılının nasıl geçeceği piyasalara bağlı

Cafer Yıldız - Karabük / Merkez

2021 yılı sonu itibarı ile yıllık satışlarınızı, pandemi sebebi ile tüketiciler nezdinde ortaya çıkan talep artışlarını ve kur artışı ile doğan fiyat istikrarsızlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu yıl satışlarımız oldu fakat sattığımız ürünü yerine koyabilmek adına ekstra para harcamak zorunda kaldık. Müşteriler dolardaki istikrarsızlık nedeniyle satın alma davranışına yöneldi. İhtiyacı olmayan kesim zamlardan etkilenmemek adına alışveriş yaptı. Özellikle asgari ücretin yükselmesi ile birlikte satışlarımızda bir artış olduğunu söyleyebilirim.

2022 yılında sizleri bekleyen fırsat ve tehditler nelerdir? Yeni yıldan genel olarak beklentileriniz nelerdir?

2022 yılının nasıl geçeceği biraz da piyasalara bağlı. Kurda dalgalanmalar olduğu sürece satışlarda da dalgalanmaların olacağını düşünüyorum. Tüketiciler birkaç aylık ihtiyaçlarını şimdiden karşıladılar. Ancak pandeminin de etkisiyle bu kışı atlatırsak önümüzdeki dönemin daha aydınlık olacağını düşünüyorum. Kurdaki dalgalanmalar da kontrol altına alınırsa bu durum sektörümüze olumlu yansıyacak diyebilirim.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Konut Satış Fiyatları Kasım Ayında % 28,4 Arttı
Son dönemde robot ve şarjlı süpürge trendi hızla arttı
Tüketiciler sağlık için öncelikle güvenilir markalardan ürün satın almalılar
Karaca’dan Yeni Hatır Plus Mod
LG Electronics, CES 2022’de yeni WashTower çamaşır makinesini tanıttı
Siemens’ten 3. Çeyrekte Güçlü Performans