31 Mayıs 2024

Perakende sektörü hükümetten asgari ücret ve enerji desteği istiyor

BEYPER (DT ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi İslam Özaltın, perakende sektöründeki esnafın, asgari ücret artışından kaynaklanan maliyetlerinin, tüketiciye yansımaması için hükümetten destek talebinde bulundu. Özaltın, esnafa enerji indiriminin de şart olduğunu belirtti.

BEYPER Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gaziantep’te yaklaşık 250 kişilik bir istihdam sağlayan Altınoğlu Group’un Başkan Yardımcısı olan İslam Özaltın, asgari ücretteki artışın perakende sektöründeki esnafa yaklaşık yüzde 40-50’leri bulan bir maliyet yükü bindirdiğine dikkat çekti.

Hükümet tarafından geçmişte uygulanan istihdam desteğinin yeniden getirilmesini isteyen İslam Özaltın “Özellikle alt ve orta düzeydeki esnafımız, asgari ücret artışından kaynaklı bu maliyet artışını tüketiciye yansıttığında, iş yapamayacak düzeye gelmektedir. İşçilerin bu ekonomik koşullarda daha iyi şartlarda çalışmasına bizde destek veriyoruz. Ancak bu desteğin yanında, İŞKUR teşvikleri başta olmak üzere hükümetimizin atacağı adımlarla, perakende sektörüne teşvik uygulamalarının yeniden getirilmesini artık bir zorunluluk olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Piyasalarda yaşanan mevcut ekonomik koşullar, dövizin yükselmesi ve asgari ücretten kaynaklı maliyet artışlarının tek başına tüketicinin ve esnafın altından kalkabileceği bir durum olamayacağını kaydeden Özaltın “Eleman istihdamı, vergi ve SGK teşvikleri mutlaka olmalı. Hükümetin bu yönde atacağı her adım, sektörü rahatlatacak ve bu da tüketiciye yansıyacaktır.” ifadesini kullandı.

Enerji maliyetlerindeki artışa da dikkat çeken İslam Özaltın, “Tıpkı sanayicilere olduğu gibi, esnafımıza da enerji indirimi yapılmasını talep ediyoruz. Örneğin, yüzde 20 oranında yapılacak bir enerji indirimi desteği, esnafımıza ilaç gibi gelecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

BSH Ev Aletleri Grup’tan üst üste rekor büyüme: 2022 yıl sonu cirosu 15,9 milyar Euro
Klimasan olarak önceliğimiz, iş ortaklarımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda çözümler oluşturabilmek
Philips Azur Pro hayatı kolaylaştırıyor
Roborock F25 Ultra ile Buhar ve Sıcak Su Gücü: Hijyende Yeni Standart
LG Electronics, 2025 yılı dördüncü çeyrek ve yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı
Koçtaş'a 5 ödül birden