19 Nisan 2023

AGİD Yetkilendirilmiş Kuruluşu 2022 yılında “Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyelerini” belirledi.

Elektrikli ve Elektronik atıkların yönetiminde T.C Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen AGİD, Türkiye genelinde ve yetkisi dahilindeki e-atık kategorileri kapsamında 2022 yılında iş birliği yaptığı Belediyelerin çalışmalarını, toplanan e-atık miktarlarını esas alarak değerlendirdi.

Tüm Türkiye’de AGİD ile iş birliğini sürdüren ve ülke nüfusunun %30 unu yöneten toplam 102 Belediye çalışmalarının değerlendirildiği organizasyonda e-atık yönetimi çalışmaları ile fark yaratan 6 Belediye belirlendi. 2022 yılında topladıkları e-atık miktarları ile e-atık yönetim sistemine en yüksek katkıyı sağlayan ve ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler‘’ sırası ile Aydınlatma ekipmanları atık yönetiminde; İstanbul Esenyurt Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığı ve İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı.

Küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik eşya aletler atık yönetiminde ise yine sırası ile İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Kocaeli İzmit Belediye Başkanlığı ve İstanbul Pendik Belediye Başkanlığı. AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliği ilkeleri çerçevesinde atık elektrikli ve elektronik eşyaların (AEEE) oluşumunun azaltılması, oluşan AEEE’lerin ayrı toplanması, AEEE’lerin kayıtlı ve raporlanabilir şekilde yönetimi için yerelde atık yönetiminden sorumlu olan Belediyelerimiz ile güç birliği yapıyor ve mevzuatın yetki verdiği tüm paydaşlarla birlikte çalışmanın önemine inanıyoruz.

Sahadaki en değerli destekçilerimiz Belediyelerimizin sisteme olan katkısı ile ülke genelinde e- atık farkındalığını giderek güçlendiriyoruz. “dedi. “Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler” in değerli yöneticileri ve temsilcileri ile önümüzdeki günlerde buluşmalar gerçekleştirileceğini de paylaşan AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK, bu buluşmada çalışmaları ve değerli katkıları için tüm belediyelere teşekkür edeceklerini sözlerine ekledi.

0 Yorum

Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

BSH Ev Aletleri Grup’tan üst üste rekor büyüme: 2022 yıl sonu cirosu 15,9 milyar Euro
Samsung, uzaktan erişim özelliğini tanıttı
Arzum’un yeni Pazarlama DirektörüSeda Simur Büyükkucak oldu
Neffes Antiviral Hava Temizleyici, %100 sağlıklı nefes sağlıyor
Kärcher, Koronavirüs ile mücedeleye destek veriyor
Kahve çok büyüyen bir kategori, önümüzdeki dönemde de benzer bir ivme bekliyoruz