Alışveriş kültürünün internet kanalından çok perakende kanalına yöneleceğini düşünüyoruz

Altay Akvardar - İstanbul / Kocamustafapaşa

2021 yılı sonu itibarı ile yıllık satışlarınızı, pandemi sebebi ile tüketiciler nezdinde ortaya çıkan talep artışlarını ve kur artışı ile doğan fiyat istikrarsızlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mevcut ekonomik koşullar ve pandemi 2021 yılında bizi olumsuz etkiledi. Ancak insanlar pandemi ile yaşamaya alıştı ve 2021 yılının ikinci çeyreğinde adet bazlı satışlarımızda artış yaşandı. Kur artışları ile ortaya çıkan fiyat istikrarsızlığı ise hem bizleri hem de nihai tüketiciyi tedirgin etti diyebilirim. Bu noktada gelen ve gelecek olan zamlardan korkan müşteriler satın alma davranışına yöneldi. Kurun aşağıya çekilmesi sonucunda ise satışlarımız bir anda durdu. Aralık ayı beklentilerimizi karşılayamadık.

2022 yılında sizleri bekleyen fırsat ve tehditler nelerdir? Yeni yıldan genel olarak beklentileriniz nelerdir?

2021 yılına göre daha fazla büyüme olacağını ve satışlarımızın artacağını düşünüyoruz. Alışveriş kültürünün internet kanalından ziyade eskisi gibi perakende kanalına yöneleceğini düşünüyoruz. Kur istikrarı sağlanırsa 2022 yılının beyaz eşya sektörü için olumlu bir hava yaratacağını düşünüyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*