Simfer’de her zaman tüketicinin sağlığını ve konforunu ön planda tutuyoruz

Simfer Pazarlama Müdürü Aslı Aydoğdu

Soğutucu, klima ve hava temizleme cihazları, beyaz eşya sektörünün önemli alanlarından birini oluşturuyor. Genel olarak bu alandaki trendleri ve sektörün durumunu değerlendirir misiniz?

 Yaz dönemlerinde derin dondurucu ve klimalara artan talebi hepimiz biliyoruz. Ancak bu sene Covid 19 ile birlikte hayatımızda bir sürü şey değişti. Önceki yıllara oranla derin dondurucu satışlarında inanılmaz bir artış var. Virüsten etkilenme, sokağa çıkma yasağı, ürün temininde yaşanabilecek sıkıntılar, ürünlerin fiyatlarının yükselmesi gibi endişelerin artmasıyla birlikte gıda alışverişlerinde ihtiyaç fazlası alımlar yapılıyor ve alışverişleri saklamak için de derin donduruculara ihtiyaç duyuluyor. Biz de bu dönemde yerli ve üretici bir firma olmanın bize verdiği sorumlulukla Ar-Ge çalışmalarımızı daha da güçlendirdik. Her zaman tüketicinin sağlığını ve konforunu ön planda tutan ve çevre dostu ürünler tasarlamaya özen gösteriyoruz.

Özellikle son Covid-19 salgını ile birlikte ev içi akıllı cihazlar ve sağlığa yönelik alternatif çözümler sunan beyaz eşya ve küçük ev aletlerine ilgili arttı. Sizce genel olarak pazar trendleri nelerdir, önümüzdeki dönemde nasıl olacak?

 Evlerde kontrollü yaşamın başladığı bu dönemde gördük ki tüketicilerin mutfak araç ve gereçlerine olan ilgisi arttı. Bu doğrultuda uygun fiyata satın alabilecekleri, evde keyifle ve güvenle kullanabilecekleri ürünlere yöneldik. Midi fırınlarımızda yoğurt mayalama özelliği vardı ve çok talep görüyordu. Bunun üzerine bir de ekmek pişirme fonksiyonu da ekledik. Aynı zamanda sosyalleşmenin azaldığı bu dönemde fırınlarımızı renklendirerek mutfakları şenlendirmek istedik. “Venedik Burano Serisi ile Renklendir Hayatı” dedik ve sahadan çok güzel dönüşler aldık.

Pandemi döneminde doğal ve mevsiminde toplanmış gıdaların önemini de bir kez daha kavradık. Derin dondurucusu olanlar karantina döneminde stok yaptığı ürünleri tüketirken, olmayanlar bu ürünün eksikliğini çok fazla hissettiler. Bu durum ev tipi derin donduruculara olan ilgiyi çok artırmış durumda. Derin dondurucu ürünlerimizde bulunan “Çepeçevre Soğutma Teknolojisi” Türkiye’de ilk ve tek olarak Simfer’de kullanılıyor. Bu sayede tüm raflarda eşit soğutma yapılırken raf aralıkları ihtiyaca göre ayarlanabiliyor ve geniş yer tutan gıdalar 4 mevsim güvenle saklanabiliyor. Tüm ürünlerimizin enerji tasarrufu sağlaması, No-frost özelliği, iç hacminin piyasadaki birçok ürüne oranla çok daha geniş olması, dikey dondurucularda rafların çıkartılabiliyor olması gibi özellikler bizi ayrıcalıklı hale getiriyor.  

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*