LG, “Steam™” teknolojisi ile alerjenlere karşı koruma sağlıyor

LG, dünyada sadece LG markalı çamaşır makinelerinde bulunan “Steam™” özelliği ile, alerjik reaksiyonlara neden olan ev akarlarını ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri yüzde 99,9’a varan oranda yok ediyor. Yeni nesil LG çamaşır makineleri ayrıca, daha hızlı ve daha iyi sonuç elde etmek amacıyla, yapay zekalı AI DD™ teknolojisi ile, makineye konan her bir yükün ağırlık ve kumaş özelliklerini belirleyerek mükemmel ve hassas temizlik sağlıyor. Dağıtım Kanalı Dergisi olarak yeni ürünle ilgili LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Satış Müdürü Mustafa Kılıç’le kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

LG “Steam™” teknolojisinin alerjenleri yüzde 99,9’a varan oranda yok ettiği, Allergy UK ve Intertek gibi uluslararası saygın laboratuvarların yanı sıra, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığına akredite olan, bağımsız laboratuvar Ekoteks’ten de tasdik edildi.

Yeni nesil LG çamaşır makinelerinde bulunan AI DD teknolojisi, yirmi bin parçayı içeren kullanıcı deneyimi bilgilerinden yararlanıyor. En iyi yıkama döngüsünü sağlamak için her bir yıkamadaki giysilerin hacmine ve inceliğine bağlı özel ayarları uyguluyor. Bu da, yıkama esnasında kıyafetlerin uğradığı zararı yüzde 18 oranında azaltarak, olağan üstü temizlik sağlamanın yanı sıra, gardırop ömrünü uzatıyor.

LG Steam sahip olduğu özellikleri ile önemli bir değişim yaratıyor. Ürünün Ar-Ge ve tasarım süreci nasıl ilerledi? Teknolojisi nasıl geliştirildi?

LG Electronics olarak geliştirdiğimiz tüm ürünlerin temelinde tüketicilerimizin hayatlarını kolaylaştırıp değer katmak bulunuyor. Özellikle son yıllarda, yaşam ve çevre koşullarının da etkisiyle, hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren alerji sorununun oldukça yaygınlaştığını görüyoruz. LG olarak biz de, LG markalı çamaşır makineleri ile tüketicilere sunulan “Buhar” teknolojisini, tüketicilerimizin bu sorununu çözmeye katkıda bulunmak amacıyla geliştirdik. Kore’de bulunan merkezimizdeki Ar-Ge ekibinin uzun aylar boyunca üzerinde çalışıp geliştirdiği bu teknoloji, alerjik reaksiyonlara neden olan ev akarlarını ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri yüzde 99,9’a varan oranda yok ediyor.

LG Steam sağlığa yönelik avantajlarının yanında akıllı teknolojisi ile de dikkat çekiyor. AI tabanında çalışan ürün hangi özelliklere sahip? Bu özellikler başka hangi ürün ya da sistemle entegre çalışıyor?

LG ThinQ teknolojisi, LG markalı ürünlerin birbiriyle konuşmasını ve uzaktan yönetilmesini sağlıyor. LG’nin ThinQ platformu sayesinde, ev sahipleri, çamaşır makinelerinden klimalara, buzdolaplarından televizyonlarına kadar çeşitli ev ürünleriyle etkileşimde bulunabiliyor. Örneğin ev sahipleri, uygulama ile çamaşır makinelerini uzaktan harekete geçirebiliyor, klimayı işten dönmeden önce çalıştırarak ev sıcaklığını istediği ayara programlayabiliyor. Uygulama bunlarla da sınırlı kalmıyor, buzdolabının içerisindeki tazeliğini kaybeden ürünlerle ilgili uyarı verebiliyor. LG ThinQ, aynı cihazları birbirinden değişik şekillerde kullanan evdeki farklı kullanıcılarla senkronize olarak çalışıyor. Her bir kullanıcın neyi sevdiğini ve nasıl davrandığını inceliyor ve evdeki her bir kişi için kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor. LG’nin ThinQ platformu, her bir cihazın sorunlarının nasıl giderileceği ve kolaylıkla yönetileceği konusunda da öneriler sunuyor. Örneğin; çamaşır makinesinin içinin iyice Temizlenmesi gerektiğini veya ev sahibinin çok fazla deterjan kullandığını söyleyebiliyor.

LG ThinQ platformu sayesinde, LG Buhar teknolojisine sahip çamaşır makinesi kullanıcıları, makinelerini uzaktan kontrol edebilir, sesle kumada edebilir, programlama yapıp makinelerini çalıştırabilir, çalışma süresinin bitimine ne kadar kaldığını öğrenebilir ya da yıkama işlemi bittiğinde sesli uyarı alabilirler.

Ürünle ilgili nasıl bir satış ve pazarlama stratejisi izleyeceksiniz?

LG Electronics olarak temel amacımız tüketicilerimizi benzersiz özellikleri olan ürünlerle buluşturmak, onları inovatif ürünlerimizle tanıştırarak hayatlarını daha konforlu ve kaliteli hale getirmek. Bu amaçla öncelikli hedefimiz, Premium beyaz eşya segmentinde tüketicilerimize sunduğumuz çamaşır makinelerimizi, mümkün olan her noktada tüketicilerimizin deneyimine sunmak.

Ürünümüzün temel özelliği alerjenleri yüzde 99,9’a varan oranda yok etmek. Bu nedenle hedef kitlemiz arasında alerjik bünyeye sahip tüketicilerimiz ve çocuklu aileler geliyor. Bunun yanı sıra, yıkama ve kurutma özelliğine sahip olması, 9 kg’dan 17 kg’ya kadar kapasitesinin bulunması geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarının tek bir makinede karşılanmasını sağlıyor. Turbowash özelliği ile yıkama süresini 39 dakikaya indirmesi, A+++ özelliği ile yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayarak aile ekonomisine de katkıda bulunması, Twinwash özelliği ile aynı anda iki farklı yıkama yaparak zamandan ve elektrik su kullanımında tasarruf yapması ürünümüzü büyük aileler için de ideal hale getiriyor.

Biz de pazarlama çalışmalarımızı tüm hedef kitlelerimize ulaşacak şekilde planlıyor ve uyguluyoruz. Bunun yanı sıra, satış noktalarımızın sayısını artırmayı, böylelikle daha geniş tüketici kitlelerine ulaşmayı hedefliyoruz.

Tüketiciler için satış noktalarınızda deneyimleme şansı sunacak mısınız?

Tüketicilerimiz ürünlerimizin tamamını LG Brand Shop’ların yanı sıra, standlarımızın bulunduğu Teknosa ve Media Markt’larda yakından inceleyip deneyimleyebilirler. Ayrıca, İzmirli tüketicilerimize ayrı bir müjde vermek istiyorum. Aralık ayı içerisinde İzmir Hilltown AVM’de açılışını yaptığımız LG Brand Shop içerisinde yer alan LG ThinQ Deneyim alanında sadece LG Buhar teknolojisine sahip çamaşır makinelerimizi değil, tüm ürünlerimizi tam bir teknoloji şovu eşliğinde deneyimleyebilirler.

Ürünün sağlığa yönelik katkıları nelerdir? Detaylı bilgi verebilir misiniz?

Alerji veya solunum sorunlarına neden olabilecek toz/ev akarları ve enfeksiyona neden olabilecek bakterilerin yüzde 99,9’unu yok eden Buhar (Steam) teknolojisini çamaşır makinesinin kullandığı en yenilikçi teknolojilerden biri olarak tanımlıyoruz ve bu teknolojiyi Türk tüketicileriyle buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz.

Alerji ile uzaktan yakından ilgili olanlar, ev tozu, ev akarlarının alerji ve astımı ne derece tetiklediğini, giysilerde bulunan bakterilerin enfeksiyon riskini ne kadar artırdığını iyi bilir. Herkesin bildiği bir başka gerçek de, ev akarı ve bakterileri yok etmek için yüksek ısının uygulanması gerekliliğidir. Bu nedenle, çoğumuz giysilerimizi 60 derecede yıkar, tüm ev akarı ve bakterilerden kurtulduğumuza inanırız. Bu bir noktaya kadar doğru… Ev akarları proteinden oluşur.. Proteini yok etmenin en etkili yolu da yüksek ısı uygulamaktır. 60 derece de ev akarı ve bakterilerin yok edilmesi için optimum ısı derecesidir. Ancak, ev akarı ve bakterilerin yok edilebilmesi için bulundukları ortamın tamamına eşit ısı vermek gereklidir. Yani, bir çamaşır makinesinde giysilerinizi yıkarken, ancak ve ancak makinenin kazanının tamamına 60 derecelik ısı uygularsanız başarılı olabilirsiniz. Bu, maalesef ki, klasik çamaşır makinelerinde mümkün olmayan bir durum. İşte LG Buhar (Steam) teknolojisine sahip çamaşır makineleri ile bunu sağlıyor. Kazanın tamamına 60 derecelik buhar vererek giysilerdeki alerjenleri yüzde 99,9’luk oranda ortadan kaldırıyor.

LG Buhar (Steam) teknolojisine sahip çamaşır makinelerinin sırrı buhar jeneratörü. Suyu buhara dönüştüren buhar jeneratörü, yıkama teknolojisini bir adım ileriye taşıyor. Steam teknolojisinde, yıkama sırasında buhar, deterjan ile karıştırılıyor, mümkün olduğu kadar verimli bir şekilde çözülüyor ve ürünün liflerine derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Böylelikle ortaya mükemmel bir yıkama performansı çıkıyor. Bahsettiğimiz bu buhar fonksiyonu, tamburun tüm yüzeyinde 50-60° sabit sıcaklık oluşturarak bilinen tüm alerjenlerin yok edilmesini sağlıyor. Hipoalerjenik Yıkama ve Buharla Ek Yıkama seçenekleri çamaşırları tarttıktan, tambura 20 dakika boyunca buhar verilmesini sağlıyor. Böylelikle, 60° C’de sıcaklığa maruz kalan alerjenler yok oluyor.

LG “Steam™” teknolojisinin alerjenleri yüzde 99,9’a varan oranda yok ettiği, Allergy UK ve Intertek gibi uluslararası saygın laboratuvarların yanı sıra, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığına akredite olan, bağımsız laboratuvar Ekoteks’ten de tasdik edildiğini ayrıca vurgulamak isterim.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*